Jag vill skriva om det som är äkta

Maken till klyschig titel på inlägget, jag vet men det är det jag går och grubblar på när det handlar om att skriva. Sociala kanaler kan vara väldigt mycket yta men samtidigt läser vi gärna om sorg, smärta och ärlighet. Vi behöver det, det är min slutsats. Kanske för att vi vill fly vårt eget kaos eller för att vi vill känna att vi inte är ensamma.

Just det där att inte känna sig ensam var ni mänga som skrev till mig om när jag publicerade inlägget om förlossningsskador så jag fortsätter på det spåret. Spåret där det är mycket ärlighet och allt är äkta. Det är ibland helt underbart, flärdfullt och enkelt att vara mamma och någons fru men andra gånger är det så svårt, ilsket och utmattande att jag vill trycka på paus och lämna allt för en stund.

Kan vi alltså enas om att här, just här på min sida är vi äkta? Det går att dela med sig av känslor, tankar eller kanske saker du vill att jag tar upp. Enklast gör du det via mail eller som en kommentar på inlägget. Eller skriv ett DM på Instagram, allt är möjligt. Kanske är det något du går igenom, något du undrar över eller något Om är svårt för dig men som genast blir lättare mär du får se det svart på vitt.

Det svåraste för mig är att veta hur vi ska hantera vår snart åttaåriga dotter som får gråtattacker varje dag av triviala saker. Varför vet vi inte och vi tar oss inte förbi det, fy! Det tar så mycket energi från mig och det samtidigt som bebis Jacques håller på att få tänder och gnäller som en tok. Dramatiken.

Mitt i allt hjälper det inte heller att vi just nu inte har en fast plats att vara på där jag känner mig välkommen med mina barn. Kommer inte utveckla det alls utan nämner det bara som en del i vår underbara men turbulenta sommar.

Ser fram emot era tankar om vad som är äkta.

Skriv en kommentar

Åh så härligt att läsa det du skriver, det diggar jag! Att vara ärlig och med det förmedla att allt inte är svart eller vitt. Man kan vara lycklig men samtidigt i stunden bara vilja fly för några timmar, en dag eller flera. Vi kan aldrig bara vara en mamma. Vi behöver också få vara vår egen person och ta hand om sin kropp, vara med vänner, vara vår mans älskare. Sen att inse att man blir aningen splittrad nä... Visa hela »

Johan E.

Helt rätt ! Bra skrivet

Yay för att vara äkta! Har haft den här diskussionen på sociala medier förr och det slutar alltid med att alla är överens: genuinitet och äkthet äger! Det finns en tröst att kunna se att en inte är ensam om jobbiga tankar och känslor, samtida som det också är kul att bli inspirerad och peppad. tror att vi blir skickligare på att se igenom vad som är äkta och fejkad glädje och sorg, ju mer tid vi tillbrin... Visa hela »

Ida B.

Bra inlägg Agnes! Starkt att ta en ståndpunkt och sätta ner foten för vad som kan tyckas självklart för så många men samtidigt är så svårt. Ärlighet varar längst och den lyckliga perfekta ytan smittar tyvärr bara på fel sätt. Äkta för mig att aldrig göra det som känns fel. Gör du eller säger något som känns fel för dig? - då är det inte äkta! Äk... Visa hela »

Kommentera