Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!
Tvåbarnschocken slår till igen

Jag vill vara en snäll person, det har vi pratat om förr. Samtidigt vill jag inte vara en mjäkig person som folk kan sätta sig på. Det kan vara något av ett dilemma ibland. Jobbmässigt har jag lättare att hantera det med enda undantaget att jag inte har något tålamod och hatar dålig arbetsmoral. Då kan jag inte vara snäll. Fast det får nog bli en annan historia...

Jag vill också vara snäll mot min underbara dotter men för tillfället är det så otroligt svårt eftersom hon befinner sin i någon form av pre teen state och inte lyssnar på mig förrän jag har försökt säga till snällt fem gånger och sen skriker med min hårda hemska röst. Då blir hon ledsen och säger "Du är alltid arg". Jag blir knäpp. Min man blir också knäpp och han är så mycket mer iskallt elak än vad jag är. Jag kan liksom se att hon kryper ihop när han hamnar i samma stadie som det jag beskriver ovan. Det gör mig ledsen, Miram ledsen och även Stefan.

Tro nu inte att vi är elaka föräldrar utan vi kämpar på och påminner varandra om att Miriam är vår nummer ett, vårt bästa i livet, vår förstfödda. Det är bara slitsamt i livet just nu. Det kommer passera och tills det gör det så gör vi vad vi kan. Pratar med varandra, med vänner, med Miriam och försöker göra livet lättare.

Vi hade inte det här problemet innan vi fick Jacques så det har något att göra med att hela familjebalansen rubbades för Miriam + att det händer en hel del saker i skolan med vänner som kanske inte är så bra. Stackars fina Miriam.

Om du själv hamnar där vi är just nu så testa att dela upp er. Det fungerar bra för oss så idag ska jag och Miriam på bio och fika. Härligt!

Skriv en kommentar

Det är verkligen inte lätt att vara en bra förälder för flera barn samtidigt. Den ständiga oron för att inte ge tillräckligt till dem båda! Hemma hos oss har vi också ett läge där 9-åringen utmanar (främst) mig ständigt. När våra vägar möts så är risken stor för explosion, främst från mitt håll. Tror att skolan är en utmaning för honom, svårt att var... Visa hela »

Tatty G.

Det är inte lätt att vara 8/9 år. Inom Waldorf pedagogiken pratar de mycket om "9-års krisen", då många barn känner sig oroliga, osäkra och ensamma. De börjar se på sig själva utifrån, känner beslutsångest, rädsla för döden eller för att bli övergivna. Så är det med Freya också, många frågor om döden, separationsångest osv. Kram ‚̧ԳŹ

Kommentera