Min hudvårdsrutin - hit och miss

Var det inte helt fantastiskt att få mitt glada ansikte i närbild så där? Det är för att vi ska prata om min hud, hur konstigt det än må låta.

Jag får ofta kommentarer om hur fin min hud är och även frågor om min hudvårdsrutin så jag tyckte det var dags med ett inlägg om det. Något som är bra att veta är att rutinen nedan är fyra av sju dagar. En dag i veckan orkar jag bara inte och använder babywipes i ansiktet och typ HTH. Övriga två dagar är när jag somnar med barnen och sen vaknar upp med kläderna på och smak av papp i munnen framåt morgonkvisten eller om jag har tur mitt i natten utan att kunna somna om... Glamour.

Jag tycker mycket om Paula's Choice och handlar på mig så fort Skincity har 20-25 % rabatt. De har det med jämna mellanrum så ha is i magen och köp på dig lite extra när det sen är dags.

Finns så många häftiga produkter jag ännu inte testat från Paula's Choice. Fick testa en porsammandragande toner som jag nog kommer köpa nästa gång. Fast först kommer jag rådfråga syster som är hudterapeut. Gäller att ta det säkra framför det osäkra.

Här ett varningens ord: alla behöver inte starka syror. Det är också så att om något fungerar bra finns det ingen anledning till att byta. Var nöjd istället. Jag gjorde felet att vilja testa en stark syra förra året då ovan nämnda syster är van med syror. Jag fick brännskador och lider fortfarande av dessa vid soligt väder eller häftiga väderomslag.

Okej tillbaka till huden. Här har vi mina trotjänare som står längst fram på hyllan.

Rutinen dagtid är: 1 rengöring (med virkade pads), 2 serum, 3 kräm.

Rutinen kvällstid varierar beroende på årstid - inga starka syror och sånt på sommaren, känsla i huden och om jag behöver extra allt eller bara låta huden reparera sig själv över natten. Sommartid antingen lätt syra från The Ordinary följt av kräm eller serum och kräm. Vintertid den blå syran följt av kräm.

Ska vi prata extra allt? Då börjar jag med rengöring och sen den magiska masken över natten. Herregud huden blir som silke.

Mitt senaste inköp är en Foreo-kopia. Gillar idén med den så den får stanna. 150kr, ett kap!

Varsågoda, här är alltså den stora hemligheten som får min hud att glänsa (eller glow som är ett mer populärt ord). Lägg också till att jag dricker minst 2,5 liter vatten om dagen. Sömn däremot, det borde jag bli bättre på.

Skriv en kommentar