Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!
Vardagspusslet

Det här kan vara mitt kortaste inlägg någonsin men jag ville verkligen tipsa om något som underlättar vårt vardagsliv så ofantligt mycket och får oss att lämna de 5-10 måltiderna som en vanlig familj brukar snurra sig igenom:

PLANERA MIDDAGAR

Det må låta simpelt men handen på hjärtat: gör du det? Och då menar jag att verkligen lägga manken till och testa minst en ny rätt varje vecka. Vi gör det, det är smart och vi ser till att det max tar 20 minuter att färdigställa på en vardag. Kräver planering alltså. Söndagar är viktiga dagar för att klara detta. Antingen är det flera storkok igång, det handlas, planeras och skrivs upp på listan. Mest vegetariskt och med fisk även om familjen firar med pasta carbonara så fort jag är borta.

Mina största inspirationskällor är för tillfället Green Kitchen Stories (blogg, app, bok), Portionen under tian, Givemesomeoven och att fråga kollegor vad de lagar. Mums! Alltså ovan nämnda är ALLTID min inspiration. Kanske även Jävligt Gott.

Vissa veckor blir restfest-vecka då det blivit en portion över här och där. Ingen dör av samma mat en gång till.

Har du tips på mat ni gärna gör hemma som passar till vardagspusslet tipsa gärna!

Skriv en kommentar

Ida B.

Bra tips! Är dålig på att köra nya rätter i vardagar, då är det mest för att rensa kylen. På söndagar brukar vi göra en eller två plåtar med kyckling, grönsaker och annat gott för att se till så att det finns matlådor för hela veckan, kanske inte låter så inspirerande, men det funkar fantastiskt för oss. Då vet man att man alltid kan ta med dig en låda eller ta en nä... Visa hela »

Agnes L.
· Svar till Ida B.

Fattar det också med inspo på helgerna. Plåtmat är fasiken underskattat. Ska införa minst en eller två i veckan.

Kommentera