Årets julklapp till matnördar

Och egentligen till alla som gillar riktigt bra kokböcker, det svenska hantverket och går igång på SNYGGA SAKER. För på riktigt, boken är så snygg att jag går sönder lite och dregglar.

Det är alltså Pontus Frithiof som tillsammans med Tor Stålhandske skrivit kanske den bästa boken om husmanskost. Bilder av briljanta Pål Allan, Pontus Frankenstein ha designat den och andra begåvade människor har på något sätt satt sin prägel på boken.

Boken väger 4kg och är allt du behöver för att göra olika typer av strömming (Tor har vunnit SM i strömming), rotmos, svensk hamburgare, kalvdans och många många andra rätter. Läs och njut.

Jag minns Pontus förra kokbok som släpptes 2004. 2004 blev den årets kokbok i Sverige och 2005 blev den världens bäst designade kokbok. Du kan ju förstå att den här boken är ännu bättre.

Varför är det då årets julklapp? Snälla, läs anledningarna ovan. Löp och köp. Den släpps nu i helgen och kan köpas på Pontus kanaler online + på NK. Den kommer bara släppas i den här upplagan: totalt 10000 böcker. Jag har en, det borde du också ha.

Jag fick testa lite mat från boken igår: kall inlagd kräftströmming, gäddqueneller med vitvinssås, blodpudding, rotmos med fläsklägg och skånsk äppelkaka med tjock vaniljsås. DOG AV LYCKA, åt också kött då. Väljer ALLTID mina stunder att äta kött.

Skriv en kommentar

Hur och var köper jag denna 4 kg tunga kokbok?
Tacksam för svar.
På förhand tack !

Agnes L.
· Svar till Bo Martinsson

Bo! Jag har missat att svara dig. Ledsen för det. Den finns att köpa på NK och via pontusfrithiof.com

Kommentera