Här hittar du Stockholms bästa kebab

Informationen i denna guide kan påverkas av covid-19.

Det finns få saker som slår en riktigt god kebab – vare sig vi snackar om rulle, tallrik, sallad eller pizza. Drömmer du om en ordentlig portion kebab, rikligt toppad med goda såser och andra passande tillbehör så finns det flera ställen i Stockholm att styra stegen mot för att stilla begäret. Flera av restaurangerna erbjuder även vegetariska, och i vissa fall veganska, alternativ som exempelvis falafel. Oavsett om suget efter kebab smyger sig på under dagen, eller under dygnets senare timmar, finns det garanterat ett ställe för dig. Här guidar vi dig till bra kebabställen i Stockholm.

Çok

Hornsbergs strand 53, Kungsholmen

”Fine Fast-Food”

Mahmut Sucakci, som sedan tidigare driver Lily's Burger med bland andra Joel Kinnaman, tycker att döner är det godaste som finns efter hamburgare. Därför har han nu vigt en hel restaurang åt den turkiska kebaben. Här värnar man om råvarorna och tar matlagningen på största allvar. Dönern görs på traditionellt vis med nygrillat kalv- och lammkött, nygräddat bröd och krispiga grönsaker. Çok är en blandning mellan fine dining och snabbmat, vilket gett namn åt restaurangens koncept Fine Fast-Food.

M.O.A.S - Meat on a Stick

2 adresser

Stället för kebabentusiaster

Är kebab en av dina svagheter? Då har du kommit rätt när du går in genom dörrarna på M.O.A.S. Restaurangen drivs av en tvättäkta kebabentusiast som har rest land och rike runt på jakt efter den bästa kebaben som går att hitta. Här serverar han stockholmarna den populära snabbmaten på precis det sätt som han själv tycker att den ska smaka. Du hittar även gott om vegetariska alternativ på menyn, liksom ett gediget utbud av öl, vin, cava och champagne.

Palmyra Kebab

Årstavägen 57, Årsta

Känd som stadens bästa

Ja, det kan vara kö när du kommer till Palmyra Kebab – men det kommer att vara värt det. I flera år har stället gjort sig kända för att vara Stockholms bästa kebabställe och många vallfärdar till Årsta just för den sakens skull. Här kan du förvänta dig gigantiska portioner och en gedigen meny att välja rätter från.

Kebab Kitchen

Valhallavägen 69, Östermalm

Kebab till lunch?

Mitt på Valhallavägen på Östermalm ligger Kebab Kitchen. Stället har gjort sig extra känt bland stockholmarna för att vara ett bra lunchalternativ, för den som hungrar efter kebab. Köp med din favoriträtt som takeaway och avnjut den hemma eller på kontoret, eller slå dig ner och ät på plats i den enkla lokalen som har gott om sittplatser.

Folkets Kebab

Hornsgatan 92, Södermalm

Det mesta på menyn

Rulle, falafel, shawarma eller shish kebab? På Folkets Kebab på Hornsgatan hittar du det mesta att önska på menyn. Utöver ett gediget utbud av kebabrätter i diverse utformningar, finns även gott om vegetariska alternativ. Alla rätter kommer med goda tillbehör och för den som inte kan bestämma sig för en rätt, erbjuds en buffé. Stället erbjuder även catering, för den som planerar ett särskilt evenemang.

Grill Inn

Stockholmsvägen 46, Lidingö

Startade 1990

Ute på Lidingö hittar du restaurangen Grill Inn, som har serverat kebab åt lidingöbor och stockholmare sedan 1990. Här hittar du flertalet klassiska kebabrätter på menyn samt hamburgare, falafel och andra typiska snabbmatsrätter och tillbehör. Grill Inn är ett plånboksvänligt alternativ och erbjuder portioner i olika storlekar.

Restaurang Kurdistan

Storgatan 66, Solna

Värt en omväg

I Huvudsta centrum i Solna hittar du sedan några år tillbaka den här omtyckta kurdiska restaurangen, inte minst känd för sina vällagade och genuina kebabrätter. Här är menyn stor, precis som lokalen. Sväng förbi på en lunch eller middag när du vill ha något redigt – om du inte har varit här än så kan det helt klart vara dags.

Le Kebab

Upplandsgatan 51, Vasastan

Nytänkande smaker

Le Kebab är långt ifrån den klassiska kebaben. Här leker man gärna med nya, oväntade smaker och kombinationer för att överraska kebabälskare. Allt görs från grunden på högkvalitativa råvaror, och du kan alltid vänta dig dagsfärskt hembakat bröd.