Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!
När barnet inte trivs på förskolan

Vi har ett dilemma. Jacques verkar inte trivas på sin nya förskola och det krossar mitt hjärta. Att höra hans lilla röst som säger att han inte vill gå till förskolan dagen efter, gråter och ber om att få stanna hemma.

Det värsta är också att Jacques ALLTID har älskat sin förskola. Ibland så mycket så att han kallade förskolan för sitt hem och frågade när han fick gå hem igen. Eller var besviken över att det var lördag och han inte fick gå dit.

Tyvärr lades Jacques förskola ner och en del av personalen och många av barnen flyttade till en annan skola i samma koncern. Lokalerna är fantastiska, egen kock finns, bra utrymme för utelek men det är också en väldigt mycket större förskola med flera avdelningar. Kanske är det just det som skapat Jacques känsla av otrygghet.

Jag har turen att inte behöva lämna men Stefan kommer ofta hem uppriven efter ännu en dag av desperat gråt från Jacques där han ber om att få följa med hem igen. Jag hade inte klarat av det.

Egentligen vet jag inte vad vi ska göra åt saken men blir det inte bättre till jul måste vi nog börja leta efter att byta till en annan. För det viktigaste i livet är just att skapa trygghet för sina barn och just nu är inte Jacques trygg nog.

Den känslan är vidrig.

Skriv en kommentar

Fruktansvärd känsla! Alfred trivdes inte alls efter sommaren och det var ett ständigt problem med sjukskrivningar och vab vilket gjorde att vi aldrig visste vilka vikarier som skulle vara där. Otstukrurerat och otryggt. Jag ringde till rektorn och det blev en förändring redan på några dagar. Och nu några veckor senare är det bra. Istället för panikgråt vinkar han och ropar ”ha d gött!”. Jag Hoppas verkligen att... Visa hela »

Agnes L.
· Svar till Ida

Ida, underbart att höra att det blivit bättre för er! Hoppas på detsamma här men vår rektor är lite mer undflyende. Men du känner mig, jag ger mig inte. Kram!

Vidrig vidrig känsla!

Agnes L.
· Svar till Fanny

100 % sant. Men ska kämpa vidare!
Tack för att du löste Fanny.

Kommentera