Här är ställena som firar Riesling Week 2022

Mellan den 30 maj och 12 juni är det återigen dags för den internationella vinveckan Riesling Week i Sverige. Under hela två veckor firas den tyska druvan med olika erbjudanden på 67 restauranger och vinbarer i hela landet.

I Sverige firas Riesling Week i två veckor, och då kan den som är nyfiken upptäcka både nya och gamla rieslingfavoriter på lokala restauranger och vinbarer runt om i landet. Från Ystad i söder till Kiruna i norr serveras riesling på glas, flaska eller i vinpaket som kan matchas med utvalda rätter från menyn.

– Du kan välja allt från knastertrorra till honugssöta viner. Eller varför inte en mousserande Sekt. Det finns garanterat ett passande vin vare sig du vill dricka en apertif i solen eller matcha med skaldjur, fågel, ost eller primörer. Listan kan göras lång. Lägg till att beroende på läge och vinmakning så skapas allt från friska, mineraliska till fruktiga och fylliga rielsingviner. Tysklands 13 vinregioner bjuder på en mångfald av stilar och på senare år har det även kommit allt fler naturviner som gjorts på riesling, säger Gabriella Finnborg, representant för Wines of Germany i Sverige, i ett pressmeddelande.

I Stockholm deltar 32 ställen i firandet av Riesling Week 2022, bland andra Folii, Farang, Grus Grus, Nybrogatan 38 och Tyge & Sessil. Nedan hittar du hela listan.

Här firas Riesling Week i Stockholm:
Bar Central
Café Cuvée
Combo Vinbaren
E & G
Folii
Farang
Grus Grus
Kungsholmens Vinbar
Minh Mat
Portal
Sekt
The Hills
Tyge & Sessil
Melanders Dalagatan
Nybrogatan 38
Nabo
Paraden
Wärdshuset Ulla Winbladh
Wedholms Fisk
Avec
Husmor Lisa
Hötorget Kvarterskrog & Bar
Konstnärsbaren
Liebling
Långbro Värdshus
Nisch
PS Matsal
Restaurang Nationalmuseum
Stim
Sjöpaviljongen
Stockholm Fisk
Österlånggatan 17