Köttrenden är väletablerad på Stockholms krogkarta och det kulinariska utbudet ökar för varje år som går. Råbiff är en sann favorit bland köttälskare och erbjuds på många menyer runtom i stan. Denna malda kötträtt serveras i olika format, från franskdoftande steak tartar i klassisk förpackning med ägg och kapris till innovativ asiatisk råbiff. Oavsett om man är ute efter modern fusion eller en gemytlig husmansupplevelse finns det mycket att ta del av. För att ni ska hitta rätt har vi skapat denna guide till Stockholms bästa råbiff.

Guiden till Stockholms bästa råbiff
Bästa råbiffen i Stockholm
Det gula kaklet kännetecknar denna gemytliga husmanskrog som mixar NYC- och Paris-vibbar. En äkta klassiker som tilltalar inte minst lyriska köttälskare. Råbiffen serveras hel eller halv med traditionsenliga tillbehör.
- Pipersgatan 1, Kungsholmen
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup
Denna klassiska institution har funnits sedan 1929 och har haft öppet varje dag sedan dess. Miljön präglas av 30- och 40-talsinfluenser à la dåtidens ölkaféer. Den nostalgidoftande menyn stoltserar med svensk husman och en imponerande råbiff. Vad sägs om tillbehör som tryffel, parmesan, rostad mandel och pommes frites?
- Karlbergsvägen 14, Vasastan
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup
Vill du äta och dricka som konstnärer och kulturpersonligheter har gjort sedan 1931, då ska du bege dig till Konstnärsbaren. Här sitter konsten i väggarna, bokstavligt talat, med väggmålningar av Robert Högfeldt, Isaac Grünewald Einar Forseth. Råbiffen är ett uppskattat inslag på den klassiska menyn och den kompletteras av traditionella tillbehör.
- Smålandsgatan 7, City/Östermalm/Norrmalm
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup



Brasserie Balzac för tankarna till storkrogarna i Paris och New York. I brasseristil serveras genuin och säsongsanpassade rätter med franska förtecken. Menyn inspireras av Frankrikes mångkulturella matkultur men självklart finns klassiker såsom steak tartar välrepresenterat.
- Odengatan 26, Vasastan
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup





Att AG en gång var industrilokal märks - miljön präglas av stengolv, vitkaklade väggar, avskalade pinnbord och en och en annan köttkrok. Som en av stans bästa köttkrogar bjuder kändisstället självklart på en mäkta imponerande steak tartar på klassiskt vis. Med fokus på lokala råvaror skyltas det om att köttet kommer från ekologisk, svensk mjölkko.
- Kronobergsgatan 37, Kungsholmen
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup




På Hornsgatan kan man hänga hela dagen, från en kopp kaffe på förmiddagen till lunch, drinkar eller middagar. Oavsett vilken tid du kommer på dagen råder en skönt otvungen känsla – precis som det förväntas av en kvarterskrog. Och det spelar heller ingen roll vilken tid du kommer om du är sugen på råbiff, den finns nämligen listad på både lunch- och middagsmenyn och går att få som klassisk eller modern.
- Hornsgatan 81, Södermalm
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup
Ambitionen på Noema är att erbjuda sina gäster minnesvärda matupplevelser i en social atmosfär. Ett av medlen är en lyxig råbiff som har sin givna plats på menyn såväl lunch som middag. Med ett öga för kvalitetskött har man i komponerat en variant bestående av mjölkko, efterglöd, oxmärgsskum, schalottenlök och kryddkrasse. Dagtid i sällskap av pommes, kvällstid med en uppsjö av potatis- och salladstillbehör att kombinera tartaren med.
- Birger Jarlsgatan 64, Vasastan/Östermalm
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup
På Stockholmsklassikern Bistro Arsenalen finns, som sig bör på en franskflirtande Medelhavskrog, råbiff väl representerad. Här har den nämligen fått sin helt egen avdelning på menyn, där det finns en variant med klassiska tillbehör och en annan med säsongens råvaror.
- Arsenalsgatan 3, City/Norrmalm
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup




Bakom Österlånggatan 17 står populära Bockholmengruppen, som driver flera omtyckta Stockholmskrogar, däribland Nybrogatan 38. På restaurangen i Gamla stan serveras en blandad råbiff, ackompanjerad av romescosås, picklad silverlök, het chilimajonnäs och riven parmesan. Välj mellan halv och hel.
- Österlånggatan 17, Gamla stan
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup
Griffins' är känt som en av stans kanske bästa köttrestauranger, så naturligtvis erbjuder de även en riktigt imponerande råbiff. Denna smarriga förrättsvariant är rullad i sesamfrö med chilidip och serveras med sojastekt shiitakesvamp och gari – asiatiskt med en twist helt enkelt.
- Klarabergsviadukten 67, City/Norrmalm
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup




Aubergine är en av Östermalms mesta kvarterskrogar. Hit kommer gästerna för både matens och stämningens skull. På menyn hittar du asiatisk råbiff i både liten och stor storlek, gjord på grovmalet ytterlår med chilipicklad pak choy, kimchimajonnäs, rostade sesamfrön, ponzu, salladslök, friterat rispapper & koriander.
- Linnégatan 38, Östermalm
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup




Denna Östermalmsinstitution har funnit sedan 80-talet och är fortfarande en given mötesplats för en blandat publik. Franska och svenska klassiker serveras i anrika lokaler. Menyn briljerar bland annat med en traditionell biff tartar med silverlök, rödbetor, kapris och dijonnaise, som går att beställa som halv eller hel portion.
- Grev Turegatan 16, Östermalm
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup




Detta superpopulära och tidsenliga hak är nästintill proppfullt från morgon till kväll. Urban Deli kombinerar restaurang, bar, deli och mataffär i en snygg industri-chic förpackning. Råbiffen är lika modern den, med tillbehör som varierar enligt säsong.
- Nytorget 4, Södermalm Hasselmans Torg 12, Sickla, Nacka/Sickla
- •
Portals matkoncept må lyda "okomplicerat", men menyn är inte mindre ambitiös för den sakens skull. Såväl lunch som middag hittas tartar på menyn, i köttigt format på nötinnanlår och vegetarisk på portabello. Tillbehören består av Portals gin, picklad rödbeta, pepparrotskräm och rågkrisp. Välj mellan hel eller halv.
- Sankt Eriksplan 1, Vasastan
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup
Genuint franska Pastis är ett ambitiöst litet krypin som ligger bland Gamla Stans mysiga gränder. Bistrorätter à la Parisienne serveras tillsammans med ett imponerande vinsortiment till ovanligt bra priser. Njut av en klassisk steak tartar på nötytterlår som blandas med rödlök, kapris, rödbetor samt pommes frites och sallad vid sidan om.
- Baggensgatan 12, Gamla stan
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup
Anrika Operakällaren innefattar fyra restauranger. Bakfickan är en charmig liten restaurang med endast 28 sittplatser och en omåttligt populär svensk husmansmeny – särskilt för lunch. Självklart erbjuder de även råbiff på menyn; en enkel variant med tillbehör och pommes frites, eller en halstrad med persiljesmör – det är helt upp till dig.
- Karl XII:s Torg, City/Norrmalm
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup
Sturehof är en riktig melting pot som bjuder på avslappnad stämning och stimmig atmosfär. Även om restaurangen har ett gediget rykte som fiskkonnässör, är husmansmenyn lika uppskattad. Här hittas två varianter: en tartar på hjort som serveras med tartelette, tryffel, fermenterad vitlöksmajonnäs och purjolök, och så en råbiff på hängmörat ytterlår med dijonnaise, comté, friterad kapris och syrad lök. Addera pommes frites om du är riktigt hungrig.
- Stureplan 2, City/Östermalm
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup
Närproducerat och ansvarsfullt producerat kött står i fokus hos Svartengren. I snygg minimalistisk miljö serveras en mycket genomtänkt meny. Kött-fantaster kan njuta av en tartar på hängmörad oxfilé från en lokal gård. Den serveras med väl uttänkta attiraljer såsom bordelaisesås, emulsion med grillad persilja, pepparrot och dill.
- Tulegatan 24, Vasastan
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup
På klassiska Riche äter du råbiff med tillbehör som parmesan, sardeller, friterad kapris, äggula, gräddfil och grillat levainbröd. Här sitter du i anrika lokaler med anor från sent 1800-tal. På Riche samlas alla möjliga människor från morgon till kväll för att insupa den internationella atmosfären.
- Birger Jarlsgatan 4, City/Östermalm
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup
- Stockholm
- Guider
- Restaurang
- Guiden till Stockholms bästa råbiff