I Stockholm serveras kött på alla sätt och vis. De köttspecialiserade restaurangerna satsar dessutom allt mer på riktigt fina råvaror. Många krogar har höga ambitioner och fokuserar på unika koncept för att kunna tillfredsställa stockholmarnas, men även turisternas, höga krav och smaklökar som suktar efter vällagade kötträtter. Här har vi samlat riktigt bra köttrestauranger i Stockholm.

Stockholms bästa köttrestauranger
-
Bästa köttrestaurangerna i Stockholm
- 1AG Dela ett förstklassigt stycke kött med en god vän
- 2Brisket & Friends Vunnit Gulddraken
- 3Sovel Grillat i Gamla stan
- 4Las Brasas Spanska influenser
- 5Griffins' Steakhouse Helhetsupplevelse i köttets tecken
- 6Rolfs Kök Köttkrog av rang
- 7Svartengrens Stilrent och ambitiöst
- 8Det Arroganta Svinet Rökt i garaget
- 9Adams Smokehouse Rökt nöt- och lammkött
- 10Noema Från grillen
- 11The Meat Sydamerikanska smaker
- 12Erth Deli och restaurang
- 13The Old Smokehouse Vedeldat kött
- 14Aleks y Filip Spanska smaker på Söder
- 15Lennart & Bror Restaurang och kötthandel
- 16Nya Carnegiebryggeriet Kött som comfort food
- 17Glashuset Trevliga köttalternativ
- 18Mister French Kolgrillande fransos
- 19Sjätte Tunnan Inget klassiskt steakhouse-tips
- 20Zink Kvalitetskött i italienskt stuk
Scrolla till
Bästa köttrestaurangerna i Stockholm
Steakhouses och restauranger med riktigt bra kött.






Dela ett förstklassigt stycke kött med en god vän
AG är sedan dag ett en riktig favorit. Den industriellt inspirerade inredningen blandas med stendetaljer och köttstycken som hänger som i en utställningsmonter. Här hängmörar man nämligen köttet själv. På AG är det populärt att dela på rätterna och det lyfter hela middagsbesöket.
- Kronobergsgatan 37, Kungsholmen
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup






Vunnit Gulddraken
På BBQ-restaurangen Brisket & Friends serveras nyrökt kött i genuin Texas-anda. Här kan du komponera ihop din egen måltid utifrån protein och valfria tillbehör. Den första restaurangen startades i Årsta, där den gjorde storsuccé och vann Gulddraken.
- Upplandsgatan 7, City/Vasastan/Norrmalm Upplagsvägen 18, Hägersten-Liljeholmen Sicklastråket 24, Nacka/Sickla Östgötagatan 25, Södermalm
- •






Grillat i Gamla stan
I linje med sitt namn, som refererar till den gamla benämningen på kött och proteiner, fokuserar Sovel på grillat kött från noga utvalda leverantörer. Menyn utgår från riktigt fina köttbitar som serveras med valfria tillbehör i form av såser, kolhydrater och sallader. För sällskap om minst sex personer erbjuds köttprovning av fem styckdetaljer. Restaurangen har även en deli från vilken man kan köpa med sig samma kött som serveras i matsalen.
- Mälartorget 15, Gamla stan
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup





Spanska influenser
På krogstråket längs Roslagsgatan ligger bland annat Las Brasas, som är lika känt för sina välkomponerade tapas som köttmenyn. På den sistnämnda står bland annat grillat kött och rätter inspirerade av Sydamerika och Spanien. Detta avnjuts i sober miljö som utmärks av det gröna kaklet i lokalen. Det är säkrast att boka bord, men du kan också ha tur och knipa en plats i baren.
- Roslagsgatan 6, Vasastan
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup
Helhetsupplevelse i köttets tecken
Förutom den excentriska och inspirerande inredningen, levererar Griffins' även när det kommer till det essentiella, köttet. Börja med en korv med bröd extraordinare (tryffelmajonnäs och rostad lök) som snacks till fördrinken, följ upp med ett biffcarpaccio till förrätt och toppa med oxfilé med tillbehör. Du kommer att bli så mätt och belåten att du inte kommer kunna göra annat än att återvända.
- Klarabergsviadukten 67, City/Norrmalm
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup





Köttkrog av rang
En riktig Stockholmsklassiker som tänker enkelhet och som fokuserar på köttet – något som gav Rolfs Kök en fjärdeplats i Årets Köttkrog 2014. På menyn hittar du bland annat gödkalvschnitzel, entrecôte, fläsksida och rödvinsbrässerade oxkinder. Ett enkelt recept på en köttmiddag av rang.
- Tegnérgatan 41, City/Vasastan/Norrmalm
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup
Stilrent och ambitiöst
På den minimalistiskt inredda restaurangen Svartengrens hittar du en generös varmrättsmeny, som helt och hållet fokuserar på närproducerade och ekologiska kött- och kycklingrätter. Konceptet är genomtänkt och välarbetat. Om det finns plats kvar efter huvudrätten, rekommenderas något från dessertmenyn.
- Tulegatan 24, Vasastan
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup
Rökt i garaget
Garagekrogen Det Arroganta Svinet drivs av Tommy Granström, som började röka kött på tomten och till slut öppnade restaurang i sitt eget garage. Själv kallar han det Sveriges bästa Texas-BBQ, och 2023 ynglade “Svinet” av sig med en enhet i Kista.
- Dåntorpsvägen 29, Haninge Isafjordsgatan 16, Kista
- Hemsida •
Rökt nöt- och lammkött
På Adams Smokehouse har man inte bråttom, utan låter maten ta sin tid. Ja, hela 10 till 16 timmar faktiskt. Här serveras svenskt nöt- och lammkött som kryddas, röks och varsamt tillagas till perfektion, med tillbehör som friterad potatis, persiskt ris och olika såser och röror.
- Sankt Eriksgatan 102, Vasastan
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup
Från grillen
I det karakteristiska, konkava huset på Birger Jarlsgatan 64, i folkmun ibland kallat “Wallenstam-huset”, hittas den eleganta restaurangen Noema. Menyn består av snacks, mellanrätter, kött och desserter. Välj bland grillat, dagens styckdetalj och andra fina köttbitar som kombineras med tillbehör och såser på klassiskt vis.
- Birger Jarlsgatan 64, Vasastan/Östermalm
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup






Sydamerikanska smaker
Precis som namnet antyder så är det mycket riktigt kött som står i centrum hos The Meat, som ligger vid Centralstationen mitt i city. Här hämtar man inspiration från Sydamerika och serverar grillrätter, burgare, tapas och cocktails med sydamerikanska smaker.
- Vasagatan 7, City/Norrmalm
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup






Deli och restaurang
Erth är en delikatessbutik och restaurang i Hötorgshallen med ett eget franskt rotisseri. Här kan du köpa högkvalitativt kött och äta lunch på plats. Bland annat serveras plat du jour direkt från rotisseriet och "goffamackor" med köttiga pålägg såsom oxbringa, fläsksida och dagens kött. Här kan man även boka in sig på en köttprovning med en köttsommelier.
- Hötorgshallen, City/Norrmalm
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup
Vedeldat kött
The Old Smokehouse kallar sig själva Stockholms första riktiga barbequerestaurang. Här kombineras amerikansk barbecuetradition med svenskt rökhantverk – de eldar nämligen bara med ved. Till det dricker man hantverksöl, amerikanska viner och rombaserade drinkar. Sitter gör man uppe i restaurangen med utsikt över Lännerstasundet, eller nere på bryggan.
- Smedsuddsvägen 1, Nacka
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup





Spanska smaker på Söder
På Aleks y Filip serveras klassiska spanska rätter så som man äter dem i Spanien. Menyn listar bland annat spanska charkuterier, hängmörat kött, lammracks och Ibericogris som tillagas i det öppna köket. Skapa din egen trerätters från à la carten eller ta dig an avsmakningsmenyn – gärna i sällskap av en cocktail eller ett glas vin som noga valts ut att lyfta maten.
- Bjälbogatan 32, Södermalm
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup
Restaurang och kötthandel
Lennart & Bror kombinerar restaurang och kötthandel, så att de har riktigt bra koll på sitt kött är en underdrift. Menyn varierar lite beroende på vad de får in och skrivs rätt på väggen, men de har bland annat blivit kända för sina goda burgare.
- Birger Jarlsgatan 83, Vasastan
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup




Kött som comfort food
Nya Carnegiebryggeriet är Carlsberg Sveriges och Brooklyn Brewerys kärleksbarn, med restaurang, bar och bryggeri under ett och samma tak. Hit kan man komma på en lokalbryggd öl och comfort food som tagits fram för att passa med drycken, såsom schnitzel, burgare och klassiska kötträtter.
- Ljusslingan 15, Hammarby sjöstad
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup




Trevliga köttalternativ
Här inspireras köket av smaker och dofter från hela världen, med “fun dining” som ledord. Mellanrätter som delas kring bordet är man lite extra förtjusta i, men det finns också större rätter för den som föredrar det. På menyn finns dessutom många smakrika köttalternativ som förändras med säsongerna. En trevlig oas vid kajkanten på Strandvägen.
- Kajplats 18 Strandvägen, Östermalm
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup
Kolgrillande fransos
Mitt i art deco-inspirerade fransosen på Skeppsbrokajen brinner en eld som sätter tonen för hela restaurangen. Inspirationen hämtas från fransk-amerikanska brasserier, med kolgrillat kött och cocktails i festlig miljö.
- Tullhus 2, Skeppsbrokajen, Gamla stan
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup




Inget klassiskt steakhouse-tips
Medeltidskrogen Sjätte Tunnan i Gamla stan är knappast något steakhouse i klassisk bemärkelse, men kötträtter finns det gott om, och krogen har många gånger hyllats för sin kvalitet på maten. Vad sägs om lite chark, hjortstek eller kanske hemgjorda korvar att kombinera med en egenbryggd "mölska" eller ett krus mjöd?
- Stora Nygatan 43, Gamla stan
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup





Kvalitetskött i italienskt stuk
På Zink jobbar man enbart med utvalda kvalitetsråvaror, för att kunna erbjuda så rena och äkta smaker som möjligt. Restaurangen är förvisso ingen renodlad köttkrog, men på menyn hittar du ett brett utbud av riktigt fina kötträtter som lammlägg som varsamt kokats i 24 timmar, entrecôte och olika varianter av kalv.
- Grev Turegatan 20, Östermalm
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup
- Stockholm
- Guider
- Restaurang
- Stockholms bästa köttrestauranger