Här hittar du Stockholms godaste pasta

Många är vi som älskar italiensk mat - inte minst när det kommer till pasta. Och idag är det dessutom inga konstigheter med att kunna unna sig en riktigt färsk, handgjord pasta på någon av Stockholms alla italienska krogar. Passionen och ambitionen växer så det knakar och många spännande alternativ erbjuds på området. Nedan hittar ni våra bästa tips på restauranger vars menyer innehåller vällagad pasta värd ett besök.

Kolla även:
- Italienska restauranger: Den stora guiden till Stockholms bästa italienska restauranger
- Pizza: Finpizzaguiden - Stockholms bästa pizza

Döden i grytan & Den gamle och havet: Prisbelönt och prisvärt
Dessa Gulddrakevinnande kvarterskrogssyskon har ett gäng genuina pastarätter på menyn, dessutom till rimliga priser. Döden i grytan tillgodoser sug efter kött medan Den gamle och havet specialiserar sig på, just, smaker från havet. Räkna med egentillverkad pasta, fina råvaror och omsorgsfullt tillagade anrättningar.
Mer information: Döden i grytan, Norrtullsgatan 61, Vasastan
Mer information: Den gamle och havet, Tulegatan 27, Vasastan


Döden i grytan & Den gamle och havet

Un Poco: Pasta med skönhet
Denna vackra italienare har karaktär, något som även märks på pastarätterna. Visst, de är inte så många, men urvalet rymmer spännande alternativ såsom svart linguine och tryffelstuvade makaroner. Portionerna går att få i två olika storlekar till ett rimligt pris.
Mer information: Un Poco, Karlavägen 28, Östermalm

La Vecchia Signora: Omtalad "dam" på Söder
Känd som en av stans bästa italienare serverar man här rätter i romantisk miljö. Inspirationen kommer från regionen Piemonte och menyn inkluderar ett litet gäng pastaalternativ, bland annat handgjord pasta fylld med köttragu.
Mer information: La Vecchia Signora, Åsögatan 163, Södermalm

Trattoria Montanari: Familjedriven snackis
Här blev det snabbt fullsatt efter öppningen 2014. Inspirationen och matkärleken hämtas raka vägen från hemregionen Marche på Italiens östkust, och givetvis hittar du "primi", pastarätter, på menyn. Bland annat den hemgjorda "Passatellin" som görs på parmesan, ströbröd, ägg och muskot. Tänk enkelhet och råvaror framför extravaganta krusiduller.
Mer information: Trattoria Montanari, Grev Turegatan 56, Östermalm


Trattoria Montanari

Villaggio: Finpasta av rang
Italiensk finkrog i närheten av Strandvägen vars pasta är värd ett besök i sig. Kombinera något från den å så klassiskt rustika menyn med något gott från vinlistan. Fokus bland pastarätterna ligger på kött och skaldjur, vilket inte lämnar mycket över för vegetarianen.
Mer information: Villaggio Grill Italiano, Skeppargatan 16, Östermalm

 

Pane Fresco: Genuint à la Paolo Roberto
Kombinera shoppingen med pasta! På Åhléns City hittar du Paolo Robertos italienska storkrog där man bland annat kan mätta magen med napolitanska pizzor och genuina pastarätter till humana priser. Maten lagas på italienska råvaror med inspiration från familjen Robertos hemtrakter.
Mer information: Pane Fresco, Åhléns City plan 4, City

Garage del Gusto: Hantverksfokus
Mysiga Garage del Gusto kombinerar "italienskt bonnkök" med en ekologisk delikatessbutik, där du bland annat kan köpa upp dig på deras handgjorda pasta i lösvikt. Maten går i stil med en rustik farmorsmiddag och bjuder på ett gäng olika pastarätter, såsom klassikern med griskind.
Mer information: Garage del Gusto, Västmannagatan 54, Vasastan

Andra guider du kanske är intresserad av
- Franskt: Guiden till Stockholms bästa franska restauranger
- Fiskrestauranger: Stockholms bästa fiskrestauranger
- Köttrestauranger: Stockholms bästa köttrestauranger
- Hamburgare: Här hittar du Stockholms bästa hamburgare
- Brunch: Den kompletta guiden till Stockholms bästa brunch

Om guiden till bra pasta i Stockholm
Guiden till Stockholms bästa pastarestauranger uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon riktigt bra restaurang som serverar pasta i Stockholm som inte får missas (och som vi har missat). Det går också bra att maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om du ser några felaktigheter i guiden.

Visa på karta