Här hittar du Stockholms godaste pasta

Många är vi som älskar italiensk mat - inte minst när det kommer till riktigt god pasta. Vad sägs om en pasta vongole, lite tryffelstuvade makaroner eller något annat gott och al dente på en av Stockholms italienska krogar? Nedan hittar du våra bästa tips på restauranger vars menyer innehåller vällagade pastarätter värda ett besök.

Andra guider du kanske är intresserad av:

Visa på karta

Döden i grytan & Den gamle och havet

Kött eller fisk?

Två krogsyskon med ett gäng genuina pastarätter på menyn, dessutom till snälla priser. Döden i grytan tillgodoser köttälskare medan Den gamle och havet specialiserar sig på smaker från havet. Räkna med egentillverkad pasta, fina råvaror och omsorgsfullt tillagade anrättningar.

Döden i grytan
Den gamle och havet

Un Poco

Omtyckt och sobert

Populär Östermalmsitalienare med sober inredning och omtyckt pasta på menyn. Pastarätterna är inte så många, men bjuder på fina smaker och går att få i två olika storlekar till ett rimligt pris.

  • Adress:
    • Un Poco, Karlavägen 28, Östermalm

La Vecchia Signora

Omtalad "dam" på Söder

La Vecchia Signora, känd som en av stans bästa italienare, serverar rätter i romantisk miljö. Inspirationen kommer från regionen Piemonte och menyn inkluderar ett litet gäng pastaalternativ, bland annat handgjord pasta fylld med köttragu.

Trattoria Montanari

Familjedriven snackis

Trattoria Montanari blev snabbt en favorit när de öppnade 2014. Inspirationen kommer från hemregionen Marche på Italiens östkust, och givetvis hittar du "primi", pastarätter, på menyn. Bland annat den hemgjorda "passatellin" som görs på parmesan och ströbröd.

Villaggio Grill Italiano

Finpasta av rang

Italiensk finkrog i närheten av Strandvägen vars pasta är värd ett besök i sig. Kombinera något från den klassiskt rustika menyn med något gott från vinlistan. Fokus bland pastarätterna ligger på kött och skaldjur, vilket inte lämnar mycket över för vegetarianen.

Adria Ristorante & Bar

Tradition möter innovation

På Adria Ristorante har man skippat pizzan och istället fokuserat på genuina varmrätter med nya smakkombinationer. Bland annat serveras egentillverkad pasta gjord på traditionellt vis - här hittar du till exempel spaghetti med skaldjur, tagliatelle med svamp och hemgjord ravioli. Miljön är hemtrevlig och välkomnande, med en känsla av medelhavet i väggarna och kvarterskrog i luften.

Primo Ciao Ciao Odengatan

Mer än bara pizza

Avslappnade Primo Ciao Ciao vid Odenplan förknippas kanske främst med pizza, men här serveras även pasta och andra italienska rätter. Vad sägs om spaghetti med hjärtmusslor, ankragu med bandpasta eller något annat gott att snurra runt gaffeln?

Pane Fresco

Genuint à la Paolo Roberto

Kombinera shoppingen med pasta! På Åhléns City hittar du Paolo Robertos italienska storkrog där man bland annat kan mätta magen med napolitanska pizzor och genuina pastarätter till humana priser. Maten lagas på italienska råvaror med inspiration från familjen Robertos hemtrakter.

  • Adress:
    • Pane Fresco, Klarabergsgatan 50 (Åhlens City, plan 4), Norrmalm/City

Garage del Gusto

Hantverksfokus

Mysiga Garage del Gusto kombinerar "italienskt bonnkök" med en ekologisk delikatessbutik, där du bland annat kan köpa deras handgjorda pasta i lösvikt. Maten går i stil med en rustik farmorsmiddag och bjuder på ett gäng olika pastarätter, serverade "al dente".

Ricotta

Klassiskt och familjevänligt

Ett stenkast från Skanstull ligger kvarterskrogen Ricotta som erbjuder färsk pasta till ett trevligt pris. Här hittar du de där klassiska och omtyckta pastarätterna som man ofta önskar sig, som tortellini, lasagne och pasta med lufttorkad skinka.

  • Adress: